Get Adobe Flash player

ACTIEF EMOTIONEEL LICHAAMSWERK

Actief emotioneel lichaamswerk is een emotioneel-expressieve en ervaringsgerichte manier van werken waarin je wordt uitgenodigd om contact te maken met je lichaam en (terug) écht te luisteren naar de signalen ervan. Door dit bewust te doen, verdiep je het contact met jezelf.

Je emoties en gedachten worden duidelijker en krijgen de nodige ruimte om (h)erkend te worden. Je wordt je bewust van gedragspatronen en blokkades, ooit ontstaan om je te beschermen, maar nu soms overbodig en je leven(digheid ) inperkend.

Door dit bewustzijn kan je uiteindelijk kiezen voor verandering en terug vrijer jouw keuzes maken.

Aarden - ademen - bewegen en geluid zijn de belangrijke pijlers die ons hierbij op weg helpen.

Naast een open en eerlijke communicatie worden diverse technieken (oa uit bio-energetica, encounter,tantra,meditatie, bewegingsexpressie, dans) gebruikt. 

Individuele sessies

In individuele sessies wordt er, in grote lijnen, met dezelfde technieken gewerkt als in het groepswerk.

De 1/1 situatie zorgt ervoor dat het hele gebeuren optimaal aangepast kan worden aan de eigenheid en behoeften van de cliënt. Men kan er om verschillende persoonlijke redenen voor kiezen om individueel aan de slag te gaan, ook als men dieper wil ingaan op bepaalde thema’s kan individueel werken aangeraden zijn.

De sessies worden gegeven in De Haan of Oostende en zijn steeds op afspraak.

In De Haan is er een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. De praktijk in Oostende ligt vlakbij de afrit van de autostrade.

Een sessie duurt 1u tot 1u15' .

Groepswerk

Ook in het groepswerk staat het individu met zijn / haar proces centraal.

Het grote verschil met het individuele werk ligt er hem in dat bij groepswerk, naast de voordelen van het ervaringsgericht en bewegingsgericht werken van actief emotioneel lichaamswerk op zich, optimaal gebruikt gemaakt wordt van wat een groepsdynamiek mensen kan geven in hun bewustzijnsproces.

Door te delen met anderen hoor je jezelf en kom je jezelf tegen. Door de anderen te horen en te ervaren ontstaat er een extra reflectieveld waardoor je jezelf ( ook in relatie ) helderder kan zien. 

Het samen zijn en doen in een groep vormt vaak een warme steun en bedding op de weg naar jezelf.

 

 

Bedrijven

Programma's rond relaxatie en stressmanagement, teambuilding en conflicthantering worden gemaakt op maat van uw bedrijf.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie.